Roy Woesthuis: Stage @ DISOL

Aardbeving (Terremoto)

Tja, dat is dan toch wel even vreemd wakker worden midden in de nacht. Eerst dacht ik dat er iemand zo grappig was om me door elkaar te schudden en me wakker probeerde te krijgen voor een of andere grap, maar toen ik echt wakker werd, bleek het om een aardbeving te gaan.

De hele kamer ging op en neer en het was alsof je op een soort van rodeostier zat. Ook m´n kamergenoot was inmiddels wakker geworden en kwam met de geniale vraag: 'wat is er aan de hand?' waarop ik natuurlijk alleen maar op kon antwoorden met 'aardbeving'.

Na een seconde of tien was alles weer voorbij en gingen we langzaam kijken wat er aan de hand was. Nu bleek dat de elektriciteit was uitgevallen en dan is het wel erg handig dat er een lamp op je telefoon zit. Daarmee dus maar eerst even in huis gekeken en toen met z´n allen de straat op omdat men nog een naschok verwachtte. Na een minuut of vijf kwam de elektriciteit ook weer terug en kon de telefoon weer aan de kant, omdat de stroom terug was kon de radio aan en daarop hoorden we dat de aardbeving een kracht had van 7.1 op de schaal van Richter en dat het epicentrum op de Bay Islands (Islas de Bahia) lag.

Toen de naschok ook na een half uur uitbleef zijn we weer naar binnen gegaan. In de tussentijd even snel m´n ouders op de hoogte gesteld wat er aan de hand was, want ´t leek me niet zo´n goed idee als ze het eerst op het nieuws zouden zien en me dan niet te pakken konden krijgen omdat ik sliep.

Schade was er nauwelijks, alleen een klein potje was omgevallen in ons huis zodat we weer rustig konden gaan slapen. Toch was dit niet allerdaags, aangezien onze buurjongen dit ook pas voor de eerste keer meemaakte.

Vanochtend erg moe naar m´n werk gegaan waar de schade iets groter was. In het magazijn zijn verschillende dozen omgevallen en in het winkeltje zijn diverse artikelen gesneuveld, maar al met al viel het dus mee.

De komende 24 uur kunnen er nog naschokken komen, dus even afwachten nog.

Henig an doen!

Groeten,

Roy

PS voor meer nieuws zie: http://www.nu.nl/algemeen/1970616/slachtoffers-door-aardbeving-honduras.html

Reacties

Reacties

Romy

Roy! Dat was wel ff schrikken of niet?! Beste aardbeving! Heftig!
Hier in Chili zijn aardbevingen erg normaal. Wij hebben al 2 'lichte' aardbevingen meegemaakt... Van de 1e werd Charlotte 's nachts wakker door al het geschud. Ik sliep gewoon door... Was te ver in dromeland! Met de 2e zaten we in de bus. Dan wordt je al helemaal door elkaar geschud, dus we hadden niet door dat er op dat moment ook een aardbeving was...
Ik ga weer ff hard aan het werk! Werk ze en succes met alles!

Have fun!

Beso,
Romy

Annie

Hallo Roy.
Best wel heftig, 7,1 is ook krachtig.
Wat een rare gewaar wording ook wel eng.
Hoop voor iedereen dat dit niet weer grbeurd.
Hier is alles goed, wij krijgen een mooi pinkster weekend 24 gr.
fijne pinkster dagen,en henig an.
Liefs van ons.
Annie.

Willy & Marietje

Hallo Roy,
Het is toch ook wel onvoorstelbaar, wat jij allemaal wel niet meemaakt, maar zulke dingen kun je ook beter niet meemaken, wij volgen jouw verhalen met veel aandacht en wensen jou een fijn pinksterweekend toe.
Groetjes, Willy & Marietje Woesthuis.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!